Der Svennige Årsliste.

Alla zvenskibananbloggish har ju en årslista så jag kan väl inte vara sämre så jag får väl göra snoogens egna årslista.
2008 har ju varit ett ganska händelselöst och händelserikt år på samma gång så den här listan blir väl lite av bådadera tror jag.

Årets låt: T.I feat rihanna - live your life. Hatade den i början men diggar den ashårt nu. Sjunger t om i Rihannas refräng.

Årets film: Batman - the dark knight. Behövs ingen motivering, jag gillar både serier och psykopater och dyra effekter. What more can I say?

Årets bästa grej: Mycket har varit dögrymmt, skaffat extrajobb med softa jobbarkompisar, fixat så jag ska till alperna i påsk och till råga på allt har jag träffat ett fruntimmer som faktiskt står ut med mig.

Årets dumhuve: Jimmie Åkesson i SD och hela borgerliga regering.

Årets revelation: Det är soft att läsa böcker.

Årets bok: American Psycho, den e ju gammal men jag är mojje vafan...

Årets omvändning: fixat ny lägenhet som ja flyttar in i snart och sen när ja träffade fruntimret. Ovant minst sagt. Just ja har tatuerat mig med.

Årets mest besökta site: Dn.se och facebook.

Årets dyraste inköp: Ett par red monkey jeans

Årets sämsta inköp: några par färgglada skor jag sålde direkt

Årets tv serie: Weeds

Årets utekväll: nån på hugo när jag inte blev bitter och drog hem.

Årets skiva: T.I - paper trail

Årets snowboardfilm: Float med bara brudar, så sjukt soft musik och bra stämning.

Årets outift: Rihannas 20-tal prostitute som hon struttat runt med lite överallt.

Årets bedrift: måste väl va att skaffa jobb, för en slacker som mig är det en bedrift.

Årets lista: Min egen.

Årets blogg: Angelos, men den la han ju ner.

Årets sport: gymträning.

Årets tidsfördriv: dra i snabeln

Nu får det räcka, finns säkert mer och räkna upp men ja pallar inte!

Mina favoritsnowboardåkare med motivering.

Nu så här i vintertider och t om snökanonerna i östergötland sprutar ut snö för fulla muggar tänkte jag ta mig tid att skriva ner lite om vilka snowboardåkare som jag själv håller som favoriter. Eftersom jag är gammal och började åka bräda på mellanstadiet så förväntar jag mig inte att dagens kids som bara känner till shaun white vet vilka hälften av de snowboardåkare jag räknar upp är. Men skitsamma.

På 3:e plats kommer norrbaggen Terje Haakonsen. Till att börja med kan jag ju berätta att jag hatade terjes dryga uppsåt och gummitarzan stil tills han gick ut och bojkottade det första OS som snowboard var med i. Då vände allting och Terje blev en hjälte för mig. Att vara snowboards största namn och troligen guldmedaljör ifall han ställde upp och så sa han bara Fuck it! Han tyckte att OS styrdes av feta pampar och idrottarna fick bo i tält ute i skogen och då sa han åt olympiska kommittén att äta bajs. Way to go Terje! därför får du tredjeplatsen på min lista!

Andraplatsen kniper svennebananen och norrlandssonen Ingemar Backman. Ingemar är av den gamla skolan och verkar inte synas så mycket i media och folk undrar nog var han tagit vägen. Kanske därför han uppnått legendstatus? Men personligen tror jag att det är hans norrlänska arv som gjort att han är så laidback. "jag gör va ja känner för" sa Ingemar som intro till en part i en gammal film och det verkar han göra. Han har hållit sig till småmärken (förutom att han är sponsrat av selloutmärket WE nu men jag förlåter dig Ingemar). Han stannade på atlantis ett tag (längre än fåntratten daniel franck iaf) och det uppskattar vi. Och när jag var liten var Atlantis och Burton de coolaste snowboardmärkena som fanns. I april 08 trillade Ingema 25m ner i flatbotten och spräckte båda lungorna och blev kvar i japan eftersom flygresor inte var att tänka på och idag kan jag tänka mig att han chillar i en stuga i Park city. Ingemar är den norrlänske polaren vi alla vill ha och han verkar va sjukt härlig att hänga med. Därför kniper han andraplatsen på min lista.

Förstaplatsen går till ingen mindre än; Mannen! Myten! Konceptet! MFM! Marc Franc Montoya! Inte nog med att MFM har den softaste stilen jag nånsin sett en snowboardåkare ha så är han även en humoristisk snubbe. Att han sprayar kryckåkare i filmen "optimistic?" gör verkligen inte saken sämre. Jag finner knappt ord för att beskriva MFM, så mitt råd till dig som läser det här är; ladda hem alla MFM's filmer så får ni se för er själva. Att han designat århundradets grymmaste goggles är ju inget minus heller. För att MFM är MFM, därför får han förstaplatsen. Big up!

Vi ses ute i backarna i vinter. Jah bless!

RSS 2.0