Faq = typ frågor som folk ställer.

Tjenare fans och hatare.
Tänkte framställa en liten faq här för att reda ut diverse oklarheter.

Vad heter du?

Det säger jag inte för då får jag ingen anställning som lärare sen när jag tar examen.

Men hur gammal är du då?

Min kropp är 26 men mitt psyke är väl 23 typ.

Va gör du om dagarna egentligen? Du verkar ju ha sjukt mycket fritid.
Det där är en myt, jag sliter som ett djur hela tiden. jag softar ALDRIG.

Känner vi varandra?
Det är möjligt men man kan aldrig veta säkert.

Vilka är dina favoritserier på TV?
Scrubs, star wars: the clone wars, the office US och invasion (fan att dom la ner den)

Invasion? Den sög ju getabockspungkulor!
Nej den uppmanade till reflektion men du är nog för obildad för att fatta va det betyder.

Vad hatar du mest?
Global uppvärmning, antisemitism, rasism, alliansen och sverigedemokraterna. Blajmedia a la aftonbladet med.

Varför är du så arg?
För att jag inte ligger så ofta.

Hur ska din idealkvinna vara?
Söt, händig, rolig och hon måste förstå mig. Absolut inget soc fall eller nått sånt äckel päckel. USCH!

Vad lyssnar du på för musik?
Allt som känns genuint, hatar produkter typ lady gaga och sånt skräp. Några genrer jag gillar är hiphop, reggae, synthpop, house och en massa mer.

Vilka är dom mest överhypade serier enligt dig?
Californication, den serien har ju ingen handling förutom att mulder får fjessa för det fick han aldrig i arkiv X.

Du hyllar knark! som kristen gör det mig jättearg!
Nej jag hyllar inte knark, cannabis är en växt som jag ser neutralt på. det finns både bra och dåliga saker med den. Samma som med mat, käkar du för mycket blir du fet, för lite blir du spinkig.

Varför pratar jag med dig?
Ja du har väl inget bättre för dig eller så är du dum i huvet.

Vem är din favoritskådis då?
Christian Bale och Freddy Rodriguez. Meryl Streep är ju bra med.

Jag blir förvånad, ena stunden hyllar du araber andra israeler. Vems sida står du på?
Tycker båda har bra skäl för att bo i den regionen vi idag kallar för staten israel och den enda
chansen att det ska lyckas är att regionen demokratiseras och det blir en tvåstatslösning mellan israel
och palestina.

Vad glädjer dig mest i din vardag?
de små sakerna ;)

Va ska du göra i helgen då?
Jag ska nog ta't lugnt.

Ok tack det va allt jag ville veta. Får jag adda dig på facebook?
Ja om du kan hitta mig, fuladdningar accepteras enbart av tjejer som är över 3 på snygghetsskalan. I have standards.

Rätt låt vann.

Ok jag kanske är efter men jag sitter o glor på p3 guld galan i brist på bättre skit för mig. Och så ser jag att afasi och filthy vann p3 guld för bästa hiphop/soul och med tanke på de andra nominerade i kategorin så kan jag bara säga att afasi och filthy va bästa alternativet eftersom varken Ken eller supersci va nominerade.

Poprappare som Lazee och form one va nominerade... Även popsångerskor som veronica maggio och nån techno dj som hette future sounds of my anus eller nått sånt. Då kan jag ju inte annat än tycka att bratrapparen afasi och den tunnhårige filthy är den bästa för priset. Deras skiva fläcken innehåller både partybangers och tänkvärda låtar och jag kan verkliga säga att afasi har swagger utan att låta bajsnödig som merparten av svenska rappare gör. Hela sommaren 2008 hade jag "fläcken" i lurarna (olagligt nerladdad of course) men om jag nån gång skulle springa på afasi eller filthy ute kan ja bjuda dom på nåra bärs så är vi nog kvitt tror jag. Så jag kan väl inte annat än säga grattis till grabbarna och önska dom all lycka i framtiden! (ja jag är seriös nu).

Nu till en lite allvarligare topic. Jag va inne och glodde på det SVT producerade programmet "Debatt" idag där Åklagare/domare/jury/bödeln Janne Josefsson huserar. Jag ska erkänna att jag aldrig diggat josefsson något vidare eftersom jag anser att han är en populistisk jävel som gör sitt bästa för att slicka så många arslen som möjligt. Den här gången var ämnet självklart kriget i mellanöstern eller "Gazakriget" som media döpt det till och SVT har som vanligt bjudit in folk från båda sidor. Den här gången var det en ex israelisk militär av palestinsk härkomst (?) några unga araber som SVT gissade på hade palestinsk härkomst samt några svenska judar.

Som vanligt när den här konflikten debatteras i media så blir det judehat av hela grejen och det här programmet var inget undantag. De flesta palestinier som var där var rabiata judehatare som inte ville lyssna till judarna som var där trots att judarna fördömde israels krigsföring och sa att de själva inte var israeler. Då undrar jag inte bara vad det är för fel på dessa palestinier utan vad i helvete gör SVT för arbete när dom bjuder inte palestinska antisemiter? Vill de spä på hatet mot araber i media? Det hela känns så jävla utstuderat att jag spyr. Dom gör ett program där de fördömer israels krigföring samtidigt som dom bjuder in palestinier som vill se israel utplånat. Jag tycker att hela den här grejen är helt skev. Det mest sorgliga i det här är ju alla som tror allt de ser på tv också, de måste tro att alla araber hatar judar och att alla judar bara vill kriga. Dessutom så spär de på myten om att alla judar är israeler och all världens judar får alltid bära skulden för israels politik. Om en svensk skulle mörda 50 norrmän får ju inte alla svenskar kollektiv skuld för en individs handling men detta verkar inte gälla när man talar om judar utan då bär alla judar kollektiv skuld för vad en statsapparat gör trots att de inte har folkets stöd. Folk bör vara mer öppensinnade och se hela bilden och inte bara titta i kanterna. Ja jag blir så trött på hela skiten. Men tröttast blir jag nog på SVT och debatt som göder alla dessa stereotyper.

Själv hoppas jag på en bredare bild i debatten, är själv israelvän men jag känner även för palestinierna. En tvåstatslösning tror jag är den bästa lösningen. Ingen människa ska få behöva leva under de förhållanden som palestinier lever under i Gaza och de andra ockuperade områden. Ingen ska heller behöva ha fiender som grannländer åt alla håll. Och de som säger att Israel inte har något existensberättigande... Väx upp va, bara för att det är ett väldigt ungt land så har fortfarande världen erkänt det som självständig stat och det är det som är kriteriet för att en nation ska kunna bildas. Hade inte världen erkänt Israel så hade den staten inte funnits och om man kollar ur demokratisk synvinkel så är faktiskt Israel mellanösterns enda demokrati även om det är en gammal klysha. Vidare läsning om Israel som stat kan göras på www.freedomhouse.org (eller .com kommer inte ihåg). Men hursomhelst så hoppas jag på att få se en fredslösning i den regionen under min livstid..

Snowboardabstinens

Klockan är nu 01:49 och jag har efter en dag med isjaktsegling med farsan återfått min snowboardabstinens. Har kollat på typ tre filmer idag; Float, Familia och Ready. 3 klockrena filmer. Float är en film där bara brudar åker i och dom åker jorden runt på bräda typ, musiken är mestadels pop och synth och dom har med två svenska artister. Mysbyxpoparen Kristian Anttilla och bögarna i Le sport. De sistnämnda står även för bästa låten i hela filmen. Kommer ihåg första gången jag hörde Le Sport och sa va äre här för fags? Ja men dom är bögar faktiskt förklarade nån synthtjej på den festen jag va på. Tji fick jag hehe. Åkningen i Float är jävligt clean med. Damer är som vi vet mjukare i kroppen än herrar och det märks på åkningen. Mycket trevligt.

Den andra filmen familia äre Technine teamet som står bakom. Och man kan väl sammanfatta technine med 7 ord; MURDA WAS THE CASE THAT THEY GAVE ME! (som för övrigt är den första låten i filmen) För åkningen i den här rullen dödar verkligen. Dom kör på grejer man aldrig skulle kunna tänka sig. Helt sinnessjukt asså! Stil, kombinerat med teknik, smuts och en jävligt stort portion själ. Det här är så långt ifrån tävlingssnowboard man kan komma känns det som.  Musiken i filmen är mestadels hiphop, både gammal klassisk och ny dirty south. En riktigt clean film.

Ready som är den tredje filmen jag sett känns som en hollywoodproduktion. Det är en bra film med mycket friåkning och bildkomponeringen och soundtracket är genomtänkt. Men den sticker inte ut så mycket vilket jag tycker är lite trist. När jag tänker på t ex float eller familia så minns jag scener direkt... men i ready äre bara dimma. Kort sagt bra snowboardåkning men lite för städat för att fastna...

Förhoppningsvis kommer jag väl själv även att stå på brädan inom en snar framtid. Hoppas på att få lite pengar när jag fyller år så jag kan dra iväg. Redan inplanerade resor är Bydalsfjällen vecka 12 och Val Thorens vecka 16. Jag har iofs praktik då men det får väl lösa sig på något sätt. Sen tänker jag även försöka dra ett par repor i romme alpin, tolvmannabacken och min hemmabacke som är yxbacken.

Vintern är ju äntligen här i mörka östergötland och det kan jag inte annat än att säga att det är dögrannt döh!!!
Vintriga hälsningar från Pelle.

RSS 2.0